Važno obavještenje za prijavu poreza u FBiH

0

Porezna uprava Federacije BiH poslala je obavještenej poreskim obveznicima da do 30. aprila mogu podnijeti Prijavu poreza na dohodak – Obrazac GPD-1051 za 2020. godinu

“Shodno odredbama člana 35. stav (6) Zakona o porezu na dohodak (“Službene novine Federacije BiH“, br. 10/08, 9/10, 44/11, 7/13 i 65/13) porezni obveznici su dužni u roku propisanom za podnošenje porezne prijave u cijelosti izmiriti obaveze po osnovu poreza na dohodak za prethodni porezni period”, poručili su.

Porezni obveznici su dužni Prijavu poreza na dohodak – Obrazac GPD-1051 s propisanom dokumentacijom koju prilažu uz ovu prijavu dostaviti putem pošte na adrese nadležnih poreznih ispostava.

Sve informacije u vezi adresa na koje se može dostaviti Obrazac GPD-1051 porezni obveznici mogu dobiti putem telefona i e-maila.

Porezna uprava Federacije BiH je u svim organizacionim jedinicama i na web stranici Porezne uprave Federacije BiH na linku postavila obavještenja u vezi s radnim vremenom, brojevima telefona, faksa, e-mail-a i adresa organizacionih jedinica na koje porezni obveznici mogu dobiti potrebne informacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here