15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Za ovu godinu planirano 87 miliona KM za poticaje poljoprivredi

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić održao održao je u Sarajevu sastanke s kantonalnim ministrima poljoprivrede i udruženjima poljoprivrednika o realizaciji programa poticaja za 2020. i programu za ovu godinu.

Dedić je nakon sastanaka izjavio da su i kantonalni ministri i predstavnici udruženja poljoprivrednika zadovoljni realizacijom prošlogodišnjeg programa poticaja, kao i nacrtom programa za 2021. koji će uz prijedloge koje su iznijeli biti upućen u daljnju proceduru.

Precizirao je da je za ovu godinu planirano 87 miliona KM za poticaje poljoprivredi, uz tri miliona KM za sufinansiranje kamata putem kreditno-garantnih programa za taj sektor, te dodatna sredstva Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) i poticaje nižih nivoa vlasti.

Dedić je naglasio da je na sastancima istaknuto zadovoljstvo redovnom isplatom poticaja, te dodao da su izmirene sve obaveze koje je ministarstvo planiralo za prošlu godinu.

“Nastojat ćemo da tako bude i u narednom periodu kad su u pitanju investicije u poljoprivredu i prehrambenu industriju, podrška u otkupu i pokretanju proizvodnje, te ostale vrste poticaja”, rekao je Dedić.

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe