Srijeda, 20 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZa sada ništa od vakcina iz Rusije za Federaciju BiH / Medimpex...

Za sada ništa od vakcina iz Rusije za Federaciju BiH / Medimpex nije dostavio dokumentaciju

Kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo s kojom je, u skladu sa zaključkom Vlade Federacije BiH, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao ugovor 18. marta 2021. godine, obavijestila je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u utorak da još nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije.

To se odnosi na nabavku vakcina protiv Covida-19 Sputnik V za stanovništvo Federacije BiH.

“S obzirom na to da nedostavljanjem neophodne dokumentacije (bankovno jamstvo za urednu provedbu ugovora, čiji je rok za dostavu bio 23. mart 2021. godine u ponoć) nisu ispunjeni uvjeti iz člana 9. Ugovora o nabavi vakcina protiv Covida-19 za potrebe imunizacije stanovništva Federacije BiH u 2021. godini, Zavod za javno zdravstvo Federacije je o tome izvijestio Vladu Federacije BiH, te čeka daljnje upute”, rečeno je za Klix.ba iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Podsjetimo, s Medimpexom je Vlada FBiH, posredstvom Zavoda za javno zdravstvo, potpisala ugovor o nabavci vakcine, na osnovu kojeg se ta kompanija obavezala da će isporučiti 500.000 doza vakcina za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u ovoj godini.

Prva isporuka od 100.000 doza vakcina očekivala se u roku od tri radna dana, nakon potvrde o prihvatanju akreditiva od proizvođača. Preostale isporuke od 400.000 doza vakcina trebale su se isporučivati sukcesivno.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments