6.1 C
Srebrenik
Petak, 15 Oktobra, 2021

ZZO TK: Moguć odlazak ljekaru bez ovjerene knjižice

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, uz saglasnost Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa, obavještava sva osigurana lica da ista mogu odlaziti na preglede i liječenje u ugovorne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju imati ovjerenu zdravstvenu legitimaciju.

Osigurana lica imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite bez obzira na ovjeru zdravstvene legitimacije i posjedovanje premije osiguranja ili oslobađanja od plaćanja participacije do daljnjeg.

U tom smislu zdravstvene ustanove su dužne pružati zdravstvenu zaštitu u skladu sa navedenim.

Radi epidemiološke situacije, preporučuje se osiguranim licima da izbjegavaju dolaske u poslovnice zdravstvenog osiguranja bez stvarne potrebe i samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ukoliko imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje.

Prilikom komunikacije i razgovora između dvije osobe (osiguranog lica i radnika Zavoda) održavati udaljenost od najmanje jednog metra.

Također, obavještavamo da je rok za uplatu i aplikaciju premije osiguranja za 2021. godinu produžen do 30.06.2021. godine.

Vijesti

Ministar zdravstva TK posjetio Dom zdravlja Srebrenik

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić posjetio je Dom zdravlja u Srebreniku gdje je s menadžmentom ove javne zdravstvene ustanove razgovarao o procesu  vakcinacije...

Obilježen mjesec knjige u Srebreniku

U povodu obilježavanja oktobra - Mjeseca knjige učenici I osnovne škole u Srebreniku zajedno sa učiteljicama Anisom Lelić, Hadžerom Memić, Adisom Čekić i bibliotekarkom...

Na današnji dan prije osam godina Zmajevi se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Prošlo je već osam godina otkad se fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 15. oktobra 2013. godine, u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na Mundijal, gostovali...

Stay Connected

21,988FansLike
2,979FollowersFollow
18,600SubscribersSubscribe