Delegati se oglušili o molbu Udruženja poslodavaca FBiH: Prijedlog zakona o stečaju razmatra se po hitnom postupku

0

Na početku današnje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH delegati su vodili raspravu o dnevnom redu.

Delegati su prihvatili da se na dnevni red uvrsti nova tačka, a tačnije donošenje odluke o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekta energetske efikasnosti u Sarajevu.

Također delegati su većinom glasova podržali i da se uprkos upozorenju Udruženja poslodavaca FBiH Prijedlog zakona o stečaju razmatra po hitnom postupku.

Podsjećamo, prije početka današnje sjednice Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je delegate da ne usvoje Zakon o stečaju FBiH u obliku kojeg je predložila Vlada FBiH, nego sa amandmanima koje predlaže UPFBiH.

– Iako Prijedlog Zakona ima kvalitetnih rješenja kojima se pokušalo urediti i popraviti stanje koje je trenutno prisutno u ovoj oblasti, bez usvajanja ostalih odredbi koje UPFBiH predlaže u dostavljenim amandmanima neće se postići željeni cilj i efekat. Stalo se na pola puta, tako da ukoliko se usvoji Vladin Prijedlog Zakona o stečaju negativne posljedice će osjetiti svi učesnici u stečajnom postupku, ali i društvo u cjelini – poručili su.

Delegati su također prihvatili i da se po skraćenom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here