36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Delegati se oglušili o molbu Udruženja poslodavaca FBiH: Prijedlog zakona o stečaju razmatra se po hitnom postupku

Na početku današnje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH delegati su vodili raspravu o dnevnom redu.

Delegati su prihvatili da se na dnevni red uvrsti nova tačka, a tačnije donošenje odluke o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekta energetske efikasnosti u Sarajevu.

Također delegati su većinom glasova podržali i da se uprkos upozorenju Udruženja poslodavaca FBiH Prijedlog zakona o stečaju razmatra po hitnom postupku.

Podsjećamo, prije početka današnje sjednice Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je delegate da ne usvoje Zakon o stečaju FBiH u obliku kojeg je predložila Vlada FBiH, nego sa amandmanima koje predlaže UPFBiH.

– Iako Prijedlog Zakona ima kvalitetnih rješenja kojima se pokušalo urediti i popraviti stanje koje je trenutno prisutno u ovoj oblasti, bez usvajanja ostalih odredbi koje UPFBiH predlaže u dostavljenim amandmanima neće se postići željeni cilj i efekat. Stalo se na pola puta, tako da ukoliko se usvoji Vladin Prijedlog Zakona o stečaju negativne posljedice će osjetiti svi učesnici u stečajnom postupku, ali i društvo u cjelini – poručili su.

Delegati su također prihvatili i da se po skraćenom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave