Delegati se oglušili o molbu Udruženja poslodavaca FBiH: Prijedlog zakona o stečaju razmatra se po hitnom postupku

Na početku današnje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH delegati su vodili raspravu o dnevnom redu.

Delegati su prihvatili da se na dnevni red uvrsti nova tačka, a tačnije donošenje odluke o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekta energetske efikasnosti u Sarajevu.

Također delegati su većinom glasova podržali i da se uprkos upozorenju Udruženja poslodavaca FBiH Prijedlog zakona o stečaju razmatra po hitnom postupku.

Podsjećamo, prije početka današnje sjednice Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je delegate da ne usvoje Zakon o stečaju FBiH u obliku kojeg je predložila Vlada FBiH, nego sa amandmanima koje predlaže UPFBiH.

– Iako Prijedlog Zakona ima kvalitetnih rješenja kojima se pokušalo urediti i popraviti stanje koje je trenutno prisutno u ovoj oblasti, bez usvajanja ostalih odredbi koje UPFBiH predlaže u dostavljenim amandmanima neće se postići željeni cilj i efekat. Stalo se na pola puta, tako da ukoliko se usvoji Vladin Prijedlog Zakona o stečaju negativne posljedice će osjetiti svi učesnici u stečajnom postupku, ali i društvo u cjelini – poručili su.

Delegati su također prihvatili i da se po skraćenom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH.

Vijesti

Svjetski dan klimatskih promjena

Danas, 15. maja se obilježava Svjetski dan klimatskih promjena. Cilj je skrenuti pažnju na globalne klimatske promjene koje su nastale krivicom čovjeka. Iz Centra...

U naselju Ravnuše maloljetnik stradao od strujnog udara

Na području Gornjeg Srebrenika u mjestu Ravnuše sinoć je jedno maloljetno lice smrtno stradalo uslijed strujnog udara na trafostanici. Na lice mjesta su...

U Srebreniku obilježen Dan šehida

Svečanim polaganjem cvijeća, prijemom u prostorijama Medžlisa IZ Srebrenik, obilaskom mezara šehida i članova njihovih porodica, otvaranjem šehidskih spomen obilježja, danas je u Srebreniku...

Stay Connected

21,934FansLike
2,765FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave