Utorak, 19 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeNekategoriziranoGlog čuva zdravlje srca

Glog čuva zdravlje srca

Iako toplo vrijeme kod većine otklanja rizik od nekontroliranog skoka krvnog pritiska, ima i onih koji ni u idealnim vremenskim uvjetima i uz terapiju ne mogu hipertenziju držati pod kontrolom. Zato, pobornici ljekovitog bilja preporučuju čaj od lista gloga.

Ovaj čaj ne samo da povoljno utječe na cirkulaciju, već i jača srčani mišić. Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće. Glog jača i regulira rad srca, a i odličan je regulator krvnog pritiska. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca pozitivno reagiraju poslije uzimanja gloga, manje se umaraju. Simptomi nedostatka daha i „preskakanja“ otkucaja srca su znatno slabiji.

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim dejstvom. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Koristi se i u menopauzi.

Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka za čovjekov organizam. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Iako je kao biljka siguran za korištenje, ne preporučuje se korištenje uz neke lijekove za srce. Najbolje je posavjetovati se s ljekarom. Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer podstiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments