Utorak, 19 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIJusufović: Sporo praznimo bolnice, klinička slika se brzo razvija

Jusufović: Sporo praznimo bolnice, klinička slika se brzo razvija

Na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla otvorena je četvrta Covid bolnica pri Klinici za psihijatriju, koja je počela s radom tokom proteklog vikenda – potvrdio je Feni direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović. Pojasnio je da je ovaj covid odjel namijenjen pacijentima s psihijatrijskom patologijom, gdje moraju biti i pod kontrolom psihijatra.

Novi Covid odjel je ranije pripremljen, a trenutno je u njemu hospitalizirano osam pacijenata. Po riječima Jusufovića, u UKC-u Tuzla trenutno je hospitalizirano 250 Covid-19 pacijenata, a većina njih ima težu kliničku sliku. -Sporo ide proces liječenja, klinička slika se brzo razvija, sporo praznimo bolnice, kliničke slike pacijenata ne dozvoljavaju otpuštanje pacijenata na kućno liječenje – ističe Jusufović.

Upitan kakvo je stanje na području TK kada je epidemiološka situacija u pitanju, kazao je da je stanje ozbiljno, ali nije alarmantno, navodeći da se tuzlanski UKC ranije pripremio da odgovori novonastaloj situaciji. Trenutno je kod 23 zaposlenika UKC-a potvrđena infekcija Covid-19, a Jusufović smatra da taj broj nije zabrinjavajući imajući u vidu raniji period. Mišljenja je da je smanjen broj inficiranog osoblja zahvaljujući vakcinaciji.

-Vakcinisali smo više mod 1.700 osoblja prvom dozom vakcine, i očigledno su vidljivi rezultati – navodi Jusufović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments