36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Meteorolozi najavljuju: Početkom maja stabilno vrijeme

Promjenljivo vrijeme u Bosni i Hercegovini zadržat će se do kraja aprila, dok su početkom narednog mjeseca izgledne stabilnije vremenske prilike.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH saopštio je da se oblačno vrijeme uz povremene padavine prognozira širom Bosne i Hercegovine, a od sredine sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje.

Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća.

Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne sa jutarnjim temperaturama od nula do pet, a dnevnim između osam i 13 stepeni Celzijusovih. U ostalim regijama Bosne jutarnje temperature od tri do osam i dnevne od 10 do 15 stepeni. Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od šest do 11, a dnevnih od 13 do 18 stepeni.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje temperature u Bosni od sedam do 12, u Hercegovini od devet do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25 stepeni.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave