Počela izgradnja kolektora otpadnih voda za poslovnu zonu Herceg-Ingram

0

Poslovna zona Herceg – Ingram predstavlja jednu od najproduktivnijih zona na području Srebrenika jer u okviru nje funkcioniše nekoliko vrlo bitnih poslovnih subjekata koji zapošljavaju preko 700 radnika. Višegodišnji problem bio je nefunkcionisanje kanalizacione mreže što je postojećim firmama otežavalo rad, a posebno je onemogućavalo registrovanje novih poslovnih subjekata.
Nakon što su osigurana finansijska sredstva i riješeni imovinsko-pravni odnosi, počeli su radovi na izgradnji savremenog kolektora otpadnih voda ,a završetkom ovog projekta biće otklonjeni problemi i nedostatci u ovoj poslovoj zoni.

Vrijednost projekta je oko 300 000 KM, a sredstva za realizaciju ovog projekta dijelom su obezbijeđena iz gradskog budžeta, a dijelom putem aplikacije na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Izgradnja kolektora za odvodnju otpadnih voda siguro znači poboljšanje poslovnog okruženja u Srebreniku, bolje uslove poslovanja postojećih firmi,olakšanje procedura za pribavljanje vodnih i okolinskih dozvola, ali i finansijske uštede u poslovanju firmi u ovoj poslovnoj zoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here