Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIPokrenuta peticija da se u TK nastavi sa online nastavom

Pokrenuta peticija da se u TK nastavi sa online nastavom

Povodom Odluke Vlade TK o prekidanju online nastave i vraćanje učenika i studenata u škole, a koja je donešena na preporuku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, učenici Tuzanskog kantona pokrenuli su online peticiju da se u Tuzlankom kantonu ipak do daljnjeg nastavi sa modelom online nastave.

“Povodom kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije napravili smo peticiju u cilju obustavljanja normalne nastave, te nastavak održavanja časova putem online platformi. Činjenica je da koronavirus postaje sve opasniji i da broj zaraženih stalno raste. Naime, samim tim što nekoliko časova provodimo u školi ugrožavamo svoje živote, kao i živote svojih bližnjih. Potpisom ove peticije povećavate šanse za nastavak provođenja online nastave i samim tim smanjenja broja zaraženih u BiH” – navodi se u opisu peticije koju je do sada potpisao skoro 11.000 osoba.

Podsjetimo, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona donijelo je novu odluku da će se nastava u tom kantonu, još najmanje narednu sedmicu, odvijati online.

“Aktuelna epidemiološka situacija izazvana pandemijom koronavirusa nešto je povoljnija, pogotovo u odnosu na sredinu marta, kada smo i donijeli odluku o povratku na online model izvođenja nastave, ali nije toliko dobra da bismo u ovom trenutku dozvolili povratak djece u škole” – naveli su u svom saopćenju.

PETICIJA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments