Petak, 22 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIPolicija u Gračanici zaplijenila drogu vrijednu 35 hiljada KM i uhapsila jednu...

Policija u Gračanici zaplijenila drogu vrijednu 35 hiljada KM i uhapsila jednu osobu

Tridesetogodišnji muškarac inicijala E. V. jučer je uhapšen u policijskoj akciji na području Gračanice, a tom prilikom policija je zaplijenila i drogu ulične vrijednosti od okvirno 35.000 konvertibilnih maraka.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su izvršili pretres na dvije lokacije na području Gračanice, a riječ je o porodičnoj kući i vikendici koje koristi 30-godišnji E. V.

“Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a između ostalog, radi se o okvirno pola kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, jednom kilogramu biljne materije koja asocira na kanabis, više od 900 komada tableta koje asociraju na ekstazi, okvirno 75.000 KM u raznim apoenima, pet pušaka, od čega jedan puškomitraljez, više od 1.500 komada municije raznih kalibara, tri pištolja i dvije digitalne vage za precizno mjerenje”, kazao je direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments