Srijeda, 20 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISebija Izetbegović stigla na sastanak s ministrom Vranićem: Šta stoji iza anonimnog...

Sebija Izetbegović stigla na sastanak s ministrom Vranićem: Šta stoji iza anonimnog pisma

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović stigla je na sastanak u Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, na koji ju je pozvao ministar Haris Vranić.

Situacija u vezi s KCUS-om te uslovima liječenja eskalirala je nakon što se u javnosti pojavilo nepotpisano pismo anesteziologa s KCUS-a, u kojem se upozorava na uslove rada u ovoj ustanovi.

U javnost su plasirana dva pisma koja problematiziraju upotrebu respiratora koji su za potrebe zdravstvenog sistema FBiH uvezeni putem kompanije “Srebrena malina”, a koji prema vještačenju Tužilaštva BiH nisu namijenjeni za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-a.

Posebno je intrigantno da osim na KCUS-u nigdje drugo ne tvrde da koriste pomenute respiratore, a u dvije mostarske bolnice su ih odbili i primiti.

Vranić je osim direktorice Izetbegović na sastanak pozvao i šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju.

Kao tema su u pozivu navedeni uslovi rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Klix

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments