33.4 C
Srebrenik
Utorak, 27 Jula, 2021

Sebija Izetbegović stigla na sastanak s ministrom Vranićem: Šta stoji iza anonimnog pisma

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović stigla je na sastanak u Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, na koji ju je pozvao ministar Haris Vranić.

Situacija u vezi s KCUS-om te uslovima liječenja eskalirala je nakon što se u javnosti pojavilo nepotpisano pismo anesteziologa s KCUS-a, u kojem se upozorava na uslove rada u ovoj ustanovi.

U javnost su plasirana dva pisma koja problematiziraju upotrebu respiratora koji su za potrebe zdravstvenog sistema FBiH uvezeni putem kompanije “Srebrena malina”, a koji prema vještačenju Tužilaštva BiH nisu namijenjeni za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-a.

Posebno je intrigantno da osim na KCUS-u nigdje drugo ne tvrde da koriste pomenute respiratore, a u dvije mostarske bolnice su ih odbili i primiti.

Vranić je osim direktorice Izetbegović na sastanak pozvao i šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju.

Kao tema su u pozivu navedeni uslovi rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Klix

Vijesti

Zukić: Ako ga delegati izglasaju zakon o obrtu stupit će na snagu

Delegati Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH. – Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi...

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju...

Vlada FBiH odobrila sredstva za uvezivanje staža radnika rudnika

Vlada Federacije BiH je na telefonskoj sjednici donijela Odluku o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje staža radnicima...

Stay Connected

21,988FansLike
2,871FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave