36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Srebrenik uskoro dobija sistem protivgradne zaštite

S obzirom da je na području Tuzlanskog kantona donedavno jedino Grad Gradačac imao sistem protivgradne zaštite, a što je važan faktor u zaštiti poljoprivrednih kultura i materijalnih dobara, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK počelo je realizaciju projekta izgradnje protivgradnih stanica na području još nekoliko lokalnih zajednica.


Tako će uskoro i Srebrenik, zahvaljujući ovom projektu u kojem je učestvovala i Gradska uprava, dobiti kvalitetan sistem zaštite sa šest protivgradnih stanica,a jednu od njih, izgrađenu u mjestu Jošak- Špionica, posjetili su danas resorni ministar u Vladi TK Vahidin Smajlović i Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.


Istaknuto je kako šteta od naleta grada mogu biti ogromne, ne samo po poljoprivredne proizvođače, nego i po imovinu, kuće, auta itd, i da samo jedno djelovanje sistema može opravdati ulaganje u njega. Vrijednost projekta sa šest stanica u Srebreniku iznosi oko 120 000 KM.


Na radost poljoprivrednika u Srebreniku, radovi na protivgradnim stanicama u završnoj su fazi ,a kako bi sistem zaštite u potpunosti bio spreman,neophodno je još i nabaviti pritivgradne rakete koje će biti instalirane u stanicama.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave