32.8 C
Srebrenik
Petak, 30 Jula, 2021

Uručeni ključevi korisnicima socijalnih stanova u Špionici

Ključevi socijalnih stanova uručeni su danas u Srebreniku bivšim korisnicima kolektivnih centara koji useljavaju u nove stambene jedinice u naselju Špionica.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić izjavio je da je riječ o 62 stana za 164 osobe, te da je vrijednost projekta nešto više od šest miliona KM.

– Vlada FBiH je kroz kreditno zaduženje osigurala oko 3,5 miliona KM, a ostatak Grad Srebrenik – precizirao je Ramić.

Dodao je da je Vlada FBiH za zatvaranje kolektivnih centara u Tuzlanskom kantonu izdvojila oko 35 miliona KM, te da su ostali projekti na području tog kantona u različitim fazama realizacije.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović naveo je da je taj projekt uspješno realizovan, uz visok stepen saradnje gradske uprave i resornog federalnog ministarstva.

Zahvalio je svim akterima projekta, a posebno Ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH, te predstavnicima Evropske unije.

Stambeni objekti su izgrađeni u okviru projekta CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”.

Vijesti

Kako prepoznati simptome toplotnog udara i kako pomoći nekom ko ih dobije

Dolaskom ljeta dolaze i visoke temperature koje nepovoljno utječu na zdravlje. Kako bi tijelo održalo normalnu unutrašnju tjelesnu temperaturu od oko 37°C, koristi se...

OHR / Christian Schmidt danas dolazi u BiH. Uoči dolaska poručuje: Samo opušteno!

Christian Schmidt danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Schmidt dolazi u privatnom aranžmanu te će petak provesti s porodicom, vjerovatno u Hercegovini, dok u Sarajevo dolazi...

Potpisan Kolektivni ugovor: Povećane plate policiji

Predstavnici Vlade TK i Sindikata policije MUP-a TK ,potpisali su danas Kolektivni ugovor za policijske službenike MUP-a TK. Ugovorom je  definisano povećanje plata, a...

Stay Connected

21,988FansLike
2,875FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave