Uslijed pandemije / Olimpijske igre u Japanu bi mogle biti otkazane

0

Dva najviša japanska zvaničnika izjavila su da bi Olimpijske igre u Tokiju mogle biti otkazane jer se zemlja suočava s razornim četvrtim talasom.

Toshihiro Nikai, generalni sekretar vladajuće Liberalno demokratske partije, komentarisao je situaciju samo dan nakon što je Tokio u srijedu dostigao brojku od 100 dnevno zaraženih osoba, prenosi The Sun.

“Za Japan je važno da se održe uspješne Olimpijske igre. To je velika prilika. Želim to učiniti uspješnim. Imat ćemo mnoštvo problema za rješavanje i pripremu, a važno je voditi računa o njima jedan po jedan.”

Taro Kono, vladin ministar zadužen za uvođenje cjepiva protiv koronavirusa, rekao je da čak i ako Olimpijske igre budu održane, vrlo je vjerovatno da će biti bez publike.

To znači da će samo televizijske kamere i fotoaparati biti u blizini za snimanje akcije, kojima će se pridružiti neki novinari, sudije i zvaničnici utakmica.

Odložene Olimpijske igre 2020. trebaju se otvoriti za nešto više od tri mjeseca 23. jula, a Paraolimpijske igre 24. avgusta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here