26.4 C
Srebrenik
Petak, 30 Jula, 2021

Uslijed pandemije / Olimpijske igre u Japanu bi mogle biti otkazane

Dva najviša japanska zvaničnika izjavila su da bi Olimpijske igre u Tokiju mogle biti otkazane jer se zemlja suočava s razornim četvrtim talasom.

Toshihiro Nikai, generalni sekretar vladajuće Liberalno demokratske partije, komentarisao je situaciju samo dan nakon što je Tokio u srijedu dostigao brojku od 100 dnevno zaraženih osoba, prenosi The Sun.

“Za Japan je važno da se održe uspješne Olimpijske igre. To je velika prilika. Želim to učiniti uspješnim. Imat ćemo mnoštvo problema za rješavanje i pripremu, a važno je voditi računa o njima jedan po jedan.”

Taro Kono, vladin ministar zadužen za uvođenje cjepiva protiv koronavirusa, rekao je da čak i ako Olimpijske igre budu održane, vrlo je vjerovatno da će biti bez publike.

To znači da će samo televizijske kamere i fotoaparati biti u blizini za snimanje akcije, kojima će se pridružiti neki novinari, sudije i zvaničnici utakmica.

Odložene Olimpijske igre 2020. trebaju se otvoriti za nešto više od tri mjeseca 23. jula, a Paraolimpijske igre 24. avgusta.

Vijesti

OHR / Christian Schmidt danas dolazi u BiH. Uoči dolaska poručuje: Samo opušteno!

Christian Schmidt danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Schmidt dolazi u privatnom aranžmanu te će petak provesti s porodicom, vjerovatno u Hercegovini, dok u Sarajevo dolazi...

Potpisan Kolektivni ugovor: Povećane plate policiji

Predstavnici Vlade TK i Sindikata policije MUP-a TK ,potpisali su danas Kolektivni ugovor za policijske službenike MUP-a TK. Ugovorom je  definisano povećanje plata, a...

Troskovi zivota rastu / Poskupljenja guraju građane BiH sve dublje u siromaštvo

Građani BiH kažu da, više nego ikada do sada, primjećuju kako troškovi života rastu i kako se cijene neprimjetno, preko noći, mijenjaju u korist...

Stay Connected

21,988FansLike
2,875FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave