36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Vlada FBiH: Javni pozivi za dodjelu sredstava boračkoj populaciji u narednoj sedmici

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata naredne sedmice raspisat će javne pozive na koje će pripadnici te populacije moći aplicirati za dodjelu sredstava.

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo kazao je za Fenu da je Vlada Federacije BiH na prethodnim sjednicama usvojila osam programa utrošaka tih sredstava u ukupnom iznosu 3,5 miliona KM te podvukao da nije bilo umanjenja novčanih sredstava za tu populaciju.

Od osam transfera, izdvojio je pomoć za liječenje pripadnika boračke populacije u vrijednosti od 1,5 miliona KM, zatim pomoć za sahrane i dženaze te rješavanje stambenog pitanja putem njihove fondacije.

– Novac koji je izdvojen je na istom nivou kao i 2020. godine – naglasio je.

Terzo je također kazao da je Vlada Federacije BiH putem tog ministarstva isplaćivala sredstva za lične i porodične invalidnine, egzistencijalne naknade te naknade za dobitnike najviših ratnih priznanja te da su za prvi kvartal 2021. godine isplatili više od 80 miliona KM, bez kašnjenja i umanjenja.

Vlada FBiH je na ranijim sjednicama usvojila osam programa utroška sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave