Vlada FBiH: Javni pozivi za dodjelu sredstava boračkoj populaciji u narednoj sedmici

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata naredne sedmice raspisat će javne pozive na koje će pripadnici te populacije moći aplicirati za dodjelu sredstava.

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo kazao je za Fenu da je Vlada Federacije BiH na prethodnim sjednicama usvojila osam programa utrošaka tih sredstava u ukupnom iznosu 3,5 miliona KM te podvukao da nije bilo umanjenja novčanih sredstava za tu populaciju.

Od osam transfera, izdvojio je pomoć za liječenje pripadnika boračke populacije u vrijednosti od 1,5 miliona KM, zatim pomoć za sahrane i dženaze te rješavanje stambenog pitanja putem njihove fondacije.

– Novac koji je izdvojen je na istom nivou kao i 2020. godine – naglasio je.

Terzo je također kazao da je Vlada Federacije BiH putem tog ministarstva isplaćivala sredstva za lične i porodične invalidnine, egzistencijalne naknade te naknade za dobitnike najviših ratnih priznanja te da su za prvi kvartal 2021. godine isplatili više od 80 miliona KM, bez kašnjenja i umanjenja.

Vlada FBiH je na ranijim sjednicama usvojila osam programa utroška sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Vijesti

U BiH 340 novozaraženih, preminulo 28 osoba

U našoj zemlji posljednji bilans borbe s pandemijom donosi 340 novozaraženih nakon testiranja 2.566 uzoraka u posljednja 24 sata. Preminulo je 28 osoba kod...

Broj zaposlenih u Federaciji BiH

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 03.05.2021.godine iznosio je 520.612. Broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranog lica i sjedištu poslodavca na...

U TK 43 novozaražene osobe, u Srebreniku dvije

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirane su 43 novozaražene osobe korona  virusom, a testiran je 271 uzorak. Najviše novozaraženih je u Tuzli...

Stay Connected

21,930FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave