Utorak, 19 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVlada FBiH: Javni pozivi za dodjelu sredstava boračkoj populaciji u narednoj sedmici

Vlada FBiH: Javni pozivi za dodjelu sredstava boračkoj populaciji u narednoj sedmici

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata naredne sedmice raspisat će javne pozive na koje će pripadnici te populacije moći aplicirati za dodjelu sredstava.

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo kazao je za Fenu da je Vlada Federacije BiH na prethodnim sjednicama usvojila osam programa utrošaka tih sredstava u ukupnom iznosu 3,5 miliona KM te podvukao da nije bilo umanjenja novčanih sredstava za tu populaciju.

Od osam transfera, izdvojio je pomoć za liječenje pripadnika boračke populacije u vrijednosti od 1,5 miliona KM, zatim pomoć za sahrane i dženaze te rješavanje stambenog pitanja putem njihove fondacije.

– Novac koji je izdvojen je na istom nivou kao i 2020. godine – naglasio je.

Terzo je također kazao da je Vlada Federacije BiH putem tog ministarstva isplaćivala sredstva za lične i porodične invalidnine, egzistencijalne naknade te naknade za dobitnike najviših ratnih priznanja te da su za prvi kvartal 2021. godine isplatili više od 80 miliona KM, bez kašnjenja i umanjenja.

Vlada FBiH je na ranijim sjednicama usvojila osam programa utroška sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments