Za vikend u BiH uglavnom sunčano, temperature preko 20 stepeni

0

Od jučer su u Bosni i Hercegovini temperature u blagom porastu i to će se nastaviti i preko vikenda. Očekuje se uglavnom sunčano vrijeme sa umjerenom oblačnošću.

U Bosni i Hercegovini će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a prije podne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar se prognozira slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Prvog dana vikenda, sutra, u Bosni i Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini će također biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here