Zbog snijega na mnogim dionicama otežano saobraćanje

0

Zbog zimskih uvjeta za vožnju, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na putevima Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano, saopćio je jutros BIHAMK.

I na ostalim dionicama u višim predjelima saobraća se otežano, a BIHAMK izdvaja puteve Trnovo-Foča-Gacko (prijevoji Rogoj i Čemerno) i Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Romanije. Sevjetuju oprezniju vožnju i u ostalim krajevima, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

BIHAMK apeluje da vozači ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prijelaz Hum/Šćepan Polje, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas počinju radovi u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija. Saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se tokom dana usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-4.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Izačić, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here