36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Zmajice će mečeve EP u Strazburu igrati pred publikom

Evropsko prvenstvo za košarkašice održat će se ove godine od 17. do 27. juna u dva grada, Valensiji i Strazburu. Susreti grupa A i B odigravat će se u španskom gradu, a mečevi grupa C i D u francuskom.

Podsjetimo, u grupu C je smještena i ženska košarkaška reprezentacija BiH (zajedno sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije), što znači da će naše Zmajice utakmice prve faze igrati u Strazburu – i to vjerovatno uz prisustvo publike na tribinama tamošnje Rhenus Sport Arene.

Predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat još prošlog mjeseca je istakao kako je izvjesna opcija da će dio dvorane kapaciteta 6.200 mjesta biti na raspolaganju gledaocima. Naravno, uz pridržavanje restrikcija. Sada je stigla i potvrda te namjere organizatora, s obzirom da su ulaznice za mečeve Eurobasketa puštene u prodaju.

Jedna dnevna karta za četiri utakmice grupa C i D u Rhenus Sport Areni košta 26 eura, a cijena paketa za sve mečeve grupne faze u Strasbourgu, dakle i one koje uključuju utakmice reprezentacije BiH, iznosi 75 eura.

Raspored mečeva naše reprezentacije u grupnoj fazi EP:

17. juni: BiH – Belgija (15 sati)

18. juni: BiH – Turska (12 sati)

19. juni: BiH – Slovenija (12 sati)

Podsjetimo, pripreme naših najboljih košarkašica počinju 9. maja okupljanjem u Sarajevu i trajat će do 13. juna, kada je planiran put u Francusku.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave