Zmajice će mečeve EP u Strazburu igrati pred publikom

Evropsko prvenstvo za košarkašice održat će se ove godine od 17. do 27. juna u dva grada, Valensiji i Strazburu. Susreti grupa A i B odigravat će se u španskom gradu, a mečevi grupa C i D u francuskom.

Podsjetimo, u grupu C je smještena i ženska košarkaška reprezentacija BiH (zajedno sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije), što znači da će naše Zmajice utakmice prve faze igrati u Strazburu – i to vjerovatno uz prisustvo publike na tribinama tamošnje Rhenus Sport Arene.

Predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat još prošlog mjeseca je istakao kako je izvjesna opcija da će dio dvorane kapaciteta 6.200 mjesta biti na raspolaganju gledaocima. Naravno, uz pridržavanje restrikcija. Sada je stigla i potvrda te namjere organizatora, s obzirom da su ulaznice za mečeve Eurobasketa puštene u prodaju.

Jedna dnevna karta za četiri utakmice grupa C i D u Rhenus Sport Areni košta 26 eura, a cijena paketa za sve mečeve grupne faze u Strasbourgu, dakle i one koje uključuju utakmice reprezentacije BiH, iznosi 75 eura.

Raspored mečeva naše reprezentacije u grupnoj fazi EP:

17. juni: BiH – Belgija (15 sati)

18. juni: BiH – Turska (12 sati)

19. juni: BiH – Slovenija (12 sati)

Podsjetimo, pripreme naših najboljih košarkašica počinju 9. maja okupljanjem u Sarajevu i trajat će do 13. juna, kada je planiran put u Francusku.

Vijesti

Svjetski dan klimatskih promjena

Danas, 15. maja se obilježava Svjetski dan klimatskih promjena. Cilj je skrenuti pažnju na globalne klimatske promjene koje su nastale krivicom čovjeka. Iz Centra...

U naselju Ravnuše maloljetnik stradao od strujnog udara

Na području Gornjeg Srebrenika u mjestu Ravnuše sinoć je jedno maloljetno lice smrtno stradalo uslijed strujnog udara na trafostanici. Na lice mjesta su...

U Srebreniku obilježen Dan šehida

Svečanim polaganjem cvijeća, prijemom u prostorijama Medžlisa IZ Srebrenik, obilaskom mezara šehida i članova njihovih porodica, otvaranjem šehidskih spomen obilježja, danas je u Srebreniku...

Stay Connected

21,934FansLike
2,765FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave