36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Danas je Međunarodni dan vatrogasaca

Danas, na dan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca u svijetu se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca. Također, mjesec maj posvećen je vatrogastvu, a obilježava se kao mjesec zaštite od požara. Vatrogasci se nesebično izlažu teškim i opasnim uslovima, nerijetko i u životnoj opasnosti kako bi spasili ljude i njihovu imovinu.

Stoga je ovo jednistvena prilika da im kažemo veliko hvala.Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan. U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju ljudske živote, intervenišu u požarima, potresima, poplavama, saobraćajnim nesrećama, a tokom proteklog rata spašavali su ljude i imovinu od posljedica ratnog razaranja.

Vatrogasci u BiH u svom radu susreću se s brojnim problemima. S obzirom da je vatrogasna oprema vrlo skupa naše vatrogasce muče opremljenost, brojnost i obučenost koji su ključni za njihovu bezbjednost na poslovima gašenja požara i spašavanja ljudi i materijalnih dobara. Ipak ovi istinski heroji pronalaze način da premoste svaki nedostatak, odgovore na svaki poziv u pomoć, te u svakoj situaciji spase naš život, našu imovinu, naše šume i naš okoliš izlažući se nevjerojatnim uslovima rada i istovremeno žrtvujući svoj život.

Svim vatrogascima u zemlji i svijetu, a naročito pripadnicima PVJ Srebrenik želimo sretan njihov dan, uz iskrenu želju i nadu da će imati što manje posla u predstojećim, vrelim ljetnim danima.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave