36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Gradonačelnik Srebrenika uputio čestitku povodom 9. maja

Devetog maja obilježava se “Dan zlatnih ljiljana”, “Dan pobjede nad fašizmom” i “Dan Evrope”. Tim povodom prigodnu čestitku uputio je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović:

-“Poštovani sugrađani i sugrađanke, današnji dan nas podsjeća na tri značajna događaja jer se danas obilježava “Dan zlatnih ljiljana”, “Dan pobjede nad fašizmom”, kao i “Dan Evrope”.

Još su friška sjećanja na period kada je Armija Republike BiH, kao istinska antifašistička vojna snaga, branila našu jedinu državu od uništenja, a njen narod od nestanka. Oni najhrabriji i najčasniji među nama koji su iznijeli najveći teret te borbe, odlikovani su najvećim priznanjem – značkom „Zlatni ljiljan.

U ime Gradske uprave i u svoje lično ime, svim građanima upućujem iskrene čestitke i pozivam sve nas da se uvijek sjećamo najvećih sinova i kćeri ove zemlje koji su u Odbrambeno – oslobodilačkom ratu ‘92.-‘95., kao i onih koji su tokom Narodno – oslobodilačkog rata ‘41-‘45., branili ovu zemlju i naše hiljadugodišnje bosanskohercegovačke i civilizacijske vrijednosti.

Naša zemlja baštini dugu tradiciju antifašizma i borbe za slobodu. Dužnost nam je i obaveza da čuvamo sjećanje na tekovine antifašističke borbe i da na temeljima tih vrijednosti gradimo modernu evropsku državu i prosperitetno društvo”, navodi se u čestitci gradonačelnika Omerovića.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave