Petak, 22 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETGradonačelnik Srebrenika uputio čestitku povodom 9. maja

Gradonačelnik Srebrenika uputio čestitku povodom 9. maja

Devetog maja obilježava se “Dan zlatnih ljiljana”, “Dan pobjede nad fašizmom” i “Dan Evrope”. Tim povodom prigodnu čestitku uputio je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović:

-“Poštovani sugrađani i sugrađanke, današnji dan nas podsjeća na tri značajna događaja jer se danas obilježava “Dan zlatnih ljiljana”, “Dan pobjede nad fašizmom”, kao i “Dan Evrope”.

Još su friška sjećanja na period kada je Armija Republike BiH, kao istinska antifašistička vojna snaga, branila našu jedinu državu od uništenja, a njen narod od nestanka. Oni najhrabriji i najčasniji među nama koji su iznijeli najveći teret te borbe, odlikovani su najvećim priznanjem – značkom „Zlatni ljiljan.

U ime Gradske uprave i u svoje lično ime, svim građanima upućujem iskrene čestitke i pozivam sve nas da se uvijek sjećamo najvećih sinova i kćeri ove zemlje koji su u Odbrambeno – oslobodilačkom ratu ‘92.-‘95., kao i onih koji su tokom Narodno – oslobodilačkog rata ‘41-‘45., branili ovu zemlju i naše hiljadugodišnje bosanskohercegovačke i civilizacijske vrijednosti.

Naša zemlja baštini dugu tradiciju antifašizma i borbe za slobodu. Dužnost nam je i obaveza da čuvamo sjećanje na tekovine antifašističke borbe i da na temeljima tih vrijednosti gradimo modernu evropsku državu i prosperitetno društvo”, navodi se u čestitci gradonačelnika Omerovića.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments