35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Na planinarskom domu Lipici održana tradicionalna “Kotlićijada”

Na planinirskom domu Lipici, u prelijepom ambijentu planine Majevice, danas je održana tradicionalna 15. po redu Kotlićijada, u organizaciji Planinarskog društva “Majevica” Srebrenik.
Osim što plijeni svojom nestvarnom ljepotom, planina Majevica danas je i mirisala, a zato je bilo zaslužno 15 ekipa koje su se takmičile u pripremanju gulaša. Po mišljenju stručne komisije, najbolji gulaš pripremila je ekipa Karanfil mahala, koja je i ponijela epitet pobjednika ovogodišnje Kotlićijade.


Kao i svaki puta do sada, Kotlićijada je puno više od samog takmičenja, prije svega to je jedna lijepa prilika za druženje u prelijepom prirodnom ambijentu, a danas je i vrijeme poslužilo organizatore i brojne goste iz Srebrenika, Zenice,Lukavca,Tuzle,Brčkog i drugih gradova. Gost ovogodišnje Kotlićijade bio je i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović sa svojim saradnicima.


Prema riječima predsjednika PD “Majevica” Srebrenik Mirze Ordagića, za razliku od prethodnih izdanja ove manifestacije koje su održavane u centru Srebrenika, ovogodišnja je organizovana na lokalitetu planinarskog doma Lipici, s ciljem promocije ovog lijepo uređenog objekta, planine Majevice i planinarenja uopšte.


Za sve prisutne organizator je obezbijedio besplatan gulaš koji je pripremao velemajstor kuhanja Ekrem Duranović – Duri, a čiji je sponzor mesnica Bašićka.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave