Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

0

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta – restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na planini Majevici.
Izgradnja objekta restorana sa pratećim sadržajima nastavak je kontinuiranih aktivnosti i ulaganja Turističke zajednice i Gradske uprave Srebrenik u infrastrukturu na prostoru bivših baraka na lokalitetu Okresanica, mjestu koje bi uskoro trebalo postati atraktivna turistička destinacija.


Vrijednost ugovorenih radova izgradnje restorana sa baštom je 107 000 KM, izvođač je firma “SEVGRAD” d.o.o. Gradačac, a rok završetka radova je 45 dana od dana potpisivanja. Nakon završetka objekta, Turistička zajednica će raspisati javni poziv n za upravljanje restoranom na koji će se moći prijaviti zainteresovani subjekti. Projekat je podržan i od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

-” Izgradnjom restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativno centra ušli smo u drugu fazu cjelokupnog projekta sportsko-rekreativnog centra na Majevici. Do sada smo uradili značajan posao:uređen je i ograđen kompletan prostor , završeni su potrebne instalacije i osnovna infrastruktra, rasvjeta, videonadzor, pripremjen teren za igrališta, a pored objekta restorana u narednom periodu planirana je i izgradnja sportsko poligona, dječije igraonice i ostali sportsko-rekreativni sadržaji”, navodi Mato Jurić, direktor Turističke zajednice Srebrenik.


Prema njegovim riječima, već tokom predstojeće ljetne sezone Sportsko rekreativni centar na Majevici bi trebao otvoriti svoja vrata građanima Srebrenika i okoline, kao i stranim turistima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here