15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta – restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na planini Majevici.
Izgradnja objekta restorana sa pratećim sadržajima nastavak je kontinuiranih aktivnosti i ulaganja Turističke zajednice i Gradske uprave Srebrenik u infrastrukturu na prostoru bivših baraka na lokalitetu Okresanica, mjestu koje bi uskoro trebalo postati atraktivna turistička destinacija.


Vrijednost ugovorenih radova izgradnje restorana sa baštom je 107 000 KM, izvođač je firma “SEVGRAD” d.o.o. Gradačac, a rok završetka radova je 45 dana od dana potpisivanja. Nakon završetka objekta, Turistička zajednica će raspisati javni poziv n za upravljanje restoranom na koji će se moći prijaviti zainteresovani subjekti. Projekat je podržan i od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

-” Izgradnjom restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativno centra ušli smo u drugu fazu cjelokupnog projekta sportsko-rekreativnog centra na Majevici. Do sada smo uradili značajan posao:uređen je i ograđen kompletan prostor , završeni su potrebne instalacije i osnovna infrastruktra, rasvjeta, videonadzor, pripremjen teren za igrališta, a pored objekta restorana u narednom periodu planirana je i izgradnja sportsko poligona, dječije igraonice i ostali sportsko-rekreativni sadržaji”, navodi Mato Jurić, direktor Turističke zajednice Srebrenik.


Prema njegovim riječima, već tokom predstojeće ljetne sezone Sportsko rekreativni centar na Majevici bi trebao otvoriti svoja vrata građanima Srebrenika i okoline, kao i stranim turistima.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,817FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave