17.4 C
Srebrenik
Subota, 19 Juna, 2021

Poziv za prijavu na obuku po projektu “Stručno osposobljavanje i zapošljavanje u tekstilnoj industriji”

Udruženje poslodavaca provodi projekat „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje nezaposlenih mladih i žena u tekstilnoj industriji“, s ciljem stručnog osposobljavanja polaznika za zanimanje krojač/šivač i montažer u proizvodnji obuće s mogućnošću zapošljavanja nakon završene obuke.

Izvršena je selekcija polaznika koji će obuku provoditi u kompanijama Makama d.o.o. i Positive group d.o.o. iz Bugojna i Texteam d.o.o. iz Visokog.

Udruženje poslodavaca FBiH, u želji da proširi projektne aktivnosti, obavještava da će se stručna obuka polaznika s mogućnošću zapošljavanja vršiti i u kompanijama Sin-cro-er d.o.o. Čapljina i Torre Nova d.o.o. Gradačac. Obuka u ovim kompanijama vršiti će se isključivo za krojače/šivače.

Polaznicima će prije same praktične obuke u trajanju od tri mjeseca biti omogućena i teoretska nastava u trajanju od 15 dana. Teoretska nastava će biti organizovana online putem Zoom aplikacije.

Tokom obuke, polaznicima će biti obezbijeđeni troškovi prevoza, obavezno osiguranje i ishrana.

Udruženje poslodavaca FBiH poziva sve zainteresovane da se prijave putem maila  v.smajlovic@upfbih.ba ili na broj telefona 033/552 460 za obuku za zanimanje krojač/šivač u kompanijama Sin-cro-er d.o.o. Čapljina i Torre Nova d.o.o. Gradačac.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,817FollowersFollow
17,800SubscribersSubscribe

Zadnje objave