Prvo polufinale Eurosonga: Večeras u Rotterdamu nastupa i hrvatska predstavnica Albina

0

Prvo polufinale Eurosonga održat će se večeras od 21 sat u Rotterdamu u Nizozemskoj, a prvih 16 pjesama takmičiti će se za prolazak u subotnje veliko finale.

Na scenu u Rotterdamu večeras će izaći i hrvatska predstavinica Albina Grčić, a predstavit će se s pjesmom “Tick-Tock”.

Ceremonija otvaranja u nedjelju navečer trebala je uključivati i vožnju brodom svih izvođača, koji bi potom prošetali tirkiznim tepihom te bi pozirali i davali izjave. Međutim, plovidba je otkazana u posljednjem trenutku zbog straha od zaraze koronavirusom, a izvođači su na ceremoniju došli vozilima, svaka delegacija zasebno.

Pojedini izvođači nisu prisustvovali zbog toga što im je u posljednjem trenutku javljeno da ne smiju napuštati hotel, s obzirom na to da su se među delegacijama pojavili slučajevi pozitivnih na koronavirus. Nažalost, na tirkiznom tepihu u Rotterdamu nisu se pojavili predstavnici Malte i Rumunije.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja hrvatska predstavnica Albina istakla je da joj je žao što predstavnici nekih drugih zemalja nisu mogli prisustvovati ceremoniji zbog epidemioloških mjera.

“Ovo je rijetka prilika da se sredimo i izgledamo fantastično. I mi je itekako koristimo”, kazala je Albina.

Drugo izdanje polufinala Eurosonga održat će se u četvrtak, kada će nastupati 18 zemalja, a mjesto u finalu će izboriti deset predstavnika.

Superfinale Eurosonga zakazano je za subotu, 22. maja, a takmičit će se 20 predstavnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here