15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je na današnjem sedmičnom sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

S tim u vezi članovi Koordinacionog tima su apelirali na javnost da se putem Platforme ili na druge načine prijave za vakcinaciju.

„Bilo bi porazno da, sada kada očekujemo dolazak većeg broja vakcina, krenemo sa masovnom imunizacijom, ali da nam onda izostane interes građana, odnosno da dođemo u situaciju da imamo viška vakcina, odnosno manjak građana koji žele vakcinu primiti“ rekao je ministar Jurić.

S druge strane danas je rečeno i da se proces vakcinacije odvija u skladu sa brojem pristiglih vakcina na područje našeg kantona, te da u narednim danim očekuju intenziviranje ovog procesa, obzirom na najavu dolaska većeg broja vakcina. Do sada je na području našeg kantona vakcinisano oko 11.500 osoba, od čega je njih oko 1.500 primilo obje doze vakcine.

Nastavljeno je i dalje poboljšanje epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona i situacija je znatno je bolja nego što je to bio slučaj prethodne sedmice, rečeno je danas.

„Svi parametri pandemije, broj novozaraženih, broj hospitalizirani, broj umrlih osoba, su u opadanju i evidentno je značajno poboljšanje epidemiološke situacije u proteklih 7 dana“, rekao je danas ministar zdravstva TK Božo Jurić.

Istovremeno smanjuje se i broj hospitaliziranih osoba.

„Idemo ka tome da ukinemo i drugu COVID bolnicu, te da u funkciji ostavimo samo jednu COVID bolnicu na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, čime ćemo značajno rasteretiti medicinski kadar i zdravstveni sistem“, kazao je direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,817FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave