Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

0

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva i na području Gradačca, osobu inicijala A.S.

Kako stoji u izvještaju PU Doboj, navedene osobe su uhićene zbog osnova sumnje da su na području Modriče i Šamca izvršile više teških krađa.

“Za prijavljene osobe postoji osnova sumnje da su tokom 2019. godine, na području općine Šamac otuđili putnički automobil marke BMW vrijednosti 18.000 KM, koji su u Šamcu koristili prilikom izvršenja krivičnog djela teška krađa u pokušaju, napadom na bankomat kojom prilikom su najvjerojatnije upotrebom odgovarajućeg plina izazvali detonaciju u unutrašnjnjosti bankomata s ciljem otuđenja novca, a u kojoj namjeri nisu ispjeli”, piše u izvještaju PU Doboj.

Dodaju da je navedeno vozilo naknadno pronađeno zapaljeno na području općine Usora.

“Za prijavljene osobe postoji i osnova sumnje da su tokom 2019. godine, na području Modriče na isti način izvršile napad na bankomat kojom prilikom su otuđile oko 22.000 KM. Također, za navedene osobe postoji osnov sumnje da su tokom travnja 2021. godine, na području Modriče otuđile putnički automobil Audi Q7 u vrijednosti od oko 24.000 KM kojim su u toku noći 1. svibnja, na području Modriče izvršila krivično djelo teška krađa napadom na bankomat, odakle su otuđile oko 137.000 KM”, kažu iz PU Doboj.

Navedene osobe su jučer, uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, predate u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Doboj na dalje postupanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here