Velika ekološka akcija u Srebreniku

0

Već nekoliko godina, svakog proljeća Gradska uprava Srebrenik organizuje veliku proljetnu akciju čišćenja i uređenja zelenih površina na cijelom gradskom području.
U sklopu ove tradicionalne ekološke akcije, uklanjaju se brojne divlje deponije smeća, temeljito čiste vodotoci, površine pored puteva i pruge, te parkovi,šume i sve ostale javne i privatne površine.

Nakon što prošle godine akcija nije mogla biti realizovana zbog pojave pandemije koronavirusa, tradicija je ipak nastavljena i od ove godine novina je to što će trajati kontinuirano tokom cijele godine, uz podršku i privatnih privatnih privrednih subjakata, a sve s ciljem poboljšanja stanja životne sredine i izgradnja svijesti kod građana o neophodnosti očuvanja naših prirodnih ljepota.
Nakon završetka današnjeg dijela posla,na platou ispred srebreničkog Doma kulture upriličen je i prigodan ručak za sve učesnike velike ekološke akcije, a to su bili zaposlenici gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća te nekoliko udruženja iz ovog grada.


Učešće u akciji uzeo je i kolektiv Srebrenog radija i Centra za kulturu i informisanje i ovom prilikom naši zaposlenici, uz pomoć mladih iz uduženja Rebus, Sevdah koncept i Gradski teatar Srebrenik, uredili su zelene površine i druge prostore pored srebreničkog Doma kulture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here