22.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Velika ekološka akcija u Srebreniku

Već nekoliko godina, svakog proljeća Gradska uprava Srebrenik organizuje veliku proljetnu akciju čišćenja i uređenja zelenih površina na cijelom gradskom području.
U sklopu ove tradicionalne ekološke akcije, uklanjaju se brojne divlje deponije smeća, temeljito čiste vodotoci, površine pored puteva i pruge, te parkovi,šume i sve ostale javne i privatne površine.

Nakon što prošle godine akcija nije mogla biti realizovana zbog pojave pandemije koronavirusa, tradicija je ipak nastavljena i od ove godine novina je to što će trajati kontinuirano tokom cijele godine, uz podršku i privatnih privatnih privrednih subjakata, a sve s ciljem poboljšanja stanja životne sredine i izgradnja svijesti kod građana o neophodnosti očuvanja naših prirodnih ljepota.
Nakon završetka današnjeg dijela posla,na platou ispred srebreničkog Doma kulture upriličen je i prigodan ručak za sve učesnike velike ekološke akcije, a to su bili zaposlenici gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća te nekoliko udruženja iz ovog grada.


Učešće u akciji uzeo je i kolektiv Srebrenog radija i Centra za kulturu i informisanje i ovom prilikom naši zaposlenici, uz pomoć mladih iz uduženja Rebus, Sevdah koncept i Gradski teatar Srebrenik, uredili su zelene površine i druge prostore pored srebreničkog Doma kulture.

Vijesti

Za vikend vrhunac toplotnog vala: A u nedjelju stiže hladna fronta na Balkan

Pritok vruće zračne mase s juga podigao je temperature u regiji do iznimno visokih vrijednosti koje na jugu regije dosežu a ponegdje i prelaze prosječnu...

Dodik prije sjednice NSRS-a: Dogovorena je smjena Ćamila Durakovića

Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH i lider SNSD, neposredno pred početak Posebne sjednice NSRS rekao je da je visoki predstavnik prekršio zakone, Ustav i Dejtonski...

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirene su četiri novozaražene osobe korona virusom, a testirano je 150 uzoraka. Tri novozaražene osobe su iz...

Stay Connected

21,988FansLike
2,880FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave