14.4 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Vijeće ministara odlučuje o dodatnim uvjetima za ulazak stranaca i vizama

Vanredna sjednica Vijeća ministara bit će održana danas, a na dnevnom redu naći će se prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, u drugom krugu glasanja.

Riječ je o usaglašenom tekstu čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Podsjećamo da, prema važećim propisima, državljani trećih zemalja u Bosnu i Hercegovinu mogu ući samo uz predočavanje negativnog PCR testa. Turistički radnici traže da se prelazak državne granice omogući uz negativni antigenski ili PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o prebolovanoj bolesti COVID-19.

Pred ministrima će se naći i obavještenje o prestanku primjene preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki i prijedlog odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, u drugom krugu glasanja, na prijedlog Agencije za javne nabavke BiH.

U drugom krugu glasanja bit će i prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti razmatrat će se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe droge, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Sjednica je zakazana za 13 sati.

Vijesti

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Broj žrtava poplava u Kini porastao na 33, kiša i dalje pada

Broj žrtava velikih poplava u centralnoj kineskoj provinciji Henan povećan je na 33, a osam osoba je nestalo, saopćile su danas lokalne službe za...

Počinje nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Danas će početi nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju na kojem je apsolutni favorit selekcija Španije. Španci će otvoriti turnir današnjim mečom...

Stay Connected

21,988FansLike
2,867FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave