35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Bogat noćni život u Neumu: Mladi iz cijele Evrope dolaze da uživaju u bh. dragulju na Jadranu

Sve više turističkih destinacija veliku pažnju posvećuje mladoj populaciji koja zahtjeva ispunjenje cjelodnevnog i noćnog boravka na jednom mjestu.

Mladi ljudi najčešće prakticiraju aktivan odmor, koji podrazumijeva i bogat noćni život, zabavu, druženje…

Tako se od uobičajene ugostiteljske ponude, razvija bogata ponuda noćnog života. I jedini bh. grad na moru po uzoru na velike turističke centre iz godine u godinu sve više pažnje poklanja ovom segmentu turizma.

U Neumu je sve više kafića i klubova koji organiziraju svirke i koncerte, tako da se mladi preko dana mogu kupati i sunčati, a navečer zabaviti i opustiti uz muziku po želji u nekom od objekata. Tako je bilo i ovog vikenda, gdje su bašte ugostiteljskih objekata bile pune, kao i šetališta.

– Iz godine u godinu sve više se pokušavaju uvesti neke novije stvari da ne bude samo kao što je nekad bilo: more, sunce i krevet. Ima zaista sve više dešavanja. Ove godine bit će više koncerata, prvi veći već naredni vikend. Mladih u Neumu ima, kako domaćih tako i iz cijele Evrope. Cilj je da im ponudimo sadržaje koje vole i u tom pravcu se poduzimaju mjere. Mislim da imamo uspjeha i nadam se da ćemo nastaviti trend – kaže Andrija Krešić, predsjednik turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Đemila Talić Gabriel, uspješna poslovna žena, koja u Neumu ima nekoliko nekretnina, među kojima je i vila Gabriel, zadovoljna je rastućom ponudom Neuma.

– Sretna sam što se Neum razvija u svakom pogledu. Kada sam prije devet godina kupila prvu nekretninu Neum nije imao ni pola današnjih sadržaja. Tada je postojalo malo dobrih ugostiteljskih objekata, a sada ih je puno više, tako da budem u dilemi gdje da odem na ručak ili večeru – kaže Đemila Talić-Gabriel.

Vijesti

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Od danas se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

U Službenom glasniku BiH jučer su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Prema ranijem pojašnjenju iz OHR, taj zakon će...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave