14.4 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Jednoobrazno urediti epidemiološke mjere na kupalištima

Krizni štab Ministarstva zdravstva TK će u narednim danima pripremiti i Vladi Tuzlanskog kantona dostaviti prijedlog mjera zaštite na kupalištima u Tuzlanskom kantonu, zaduženje je sa jučer održanog sastanka Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19. Naime, iako su neka od kupališta već poduzela preventivne epidemiološke mjere, a imajući u vidu da počinje sezona kupanja, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić je predložio da se zaduži Krizni štab da pripremi jedinstveni set preporuka, kako bi se prevenirala pojava neželjenih epidemioloških efekata.

S druge strane trenutna epidemiološka situacija na našem kantonu je relativno zadovoljavajuća, istaknuo je ministar zdravstva TK Božo Jurić.

„U posljednjih sedam dana na ukupno 1.700 testiranih, registrirali smo 72 nove osobe pozitivne na korona virus. To je oko 4% pozitivnih u odnosu na broj testiranih, što je približno podatku od prethodne sedmice. Istovremeno smanjio se i broj osoba koje su umrle, a trenutno je hospitalizirano 17 osoba“, kazao je ministar Jurić.

Kada je u pitanju vakcinacija, vakcine, iako u relativno malim količinama, u kontinuitetu, sedmično, pristižu na područje našeg kantona.

„Mi smo prošle sedmice održali i sastanak sa predstavnicima domova zdravlja, koji vrše vakcinaciju stanovništva, kojom prilikom smo još jednom, između ostalog, ukazali na odgovornosti domova zdravlja u procesu vakcinacije i poštivanja definisanih prioriteta“, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Maida Sarihodžić.

Vijesti

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Broj žrtava poplava u Kini porastao na 33, kiša i dalje pada

Broj žrtava velikih poplava u centralnoj kineskoj provinciji Henan povećan je na 33, a osam osoba je nestalo, saopćile su danas lokalne službe za...

Počinje nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Danas će početi nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju na kojem je apsolutni favorit selekcija Španije. Španci će otvoriti turnir današnjim mečom...

Stay Connected

21,988FansLike
2,867FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave