Policija dovela Prcića u prostorije Američkog univerziteta u Tuzli, i dalje traju pretresi

0

Po naredbi Suda BiH, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona obavljaju pretres imovine Denisa Prcića, osnivača i direktora Američkog univerziteta u Sarajevu, saznaje portal „Avaza“.

Osim njega, na meti policijskih organa su i njegovi saradnici Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, uposlenici Američkog fakulteta. Izdat je i nalog za njihovo hapšenje.

U toku je pretres Prcićevih stanova u Sarajevu, Tuzli, vikendici na Modracu kao i prostorija Američkog univerziteta u Tuzli te prostorija koje koriste u Sarajevu.

Saznajemo da je Prcić pod kontrolom policije MUP TK, a pronađen je na adresi u Tuzli, gdje također ima stan. Pod kontrolom policije su i Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović.

On je doveden u prostorije Američkog univerziteta u Tuzli, gdje traje pretres i ove visokoškolske ustanove.

Prcić je 10. juna ispitan u svojstvu osumnjičene osobe u prostorijama Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Inače, Prcića istražuju čak tri tužilaštva – Državno te tužilaštva KS i TK, a za njegov univerzitet veže se nekoliko slučajeva, pa i predmet sporne diplome koju je nedavno priložio direktor OSA-e Osman Mehmedagić.

Mehmedagić je priložio Komisiji za nadzor nad radom OSA-e diplomu koju je dobio na Američkom univerzitetu, ali ju je proglasio tajnom. Međutim, istragom je utvrđeno da je njegovo ime naknadno dopisano na spisak studenata. Sumnjiči se da je omogućio sticanje diplome direktoru Obavještajno sigurnosne agencije BiH Mehmedagiću ne nezakonit način.

Kako je utvrđeno, Prcić je, uz pomoć saradnika, istrgnuo stranicu s upisom studenata (registar indeksa) i ubacio drugu, s dopisanim imenom Mehmedagića.

Nedavno je SIPA obavila i uviđaj na kameri ispred prostorija Federalne uprave policije FUP i OSA-e kako bi se vidjelo šta je osumnjičeni Prcić prošle sedmice radio u zgradi OSA-e.

(Avaz)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here