Slovenija ublažila mjere za ugostiteljske radnje, gosti u klubovima moraju imati Covid potvrde

0

U Sloveniji se, s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju, dodatno ublažavaju restriktivne mjere protiv koronavirusa.

People attend the massive experimental concert “Ambition Live Again”, organised by Assistance Publique-Hopitaux de Paris (AP-HP) and music industry union Prodiss to assess health risks associated with resuming large-scale public gatherings since the beginning of the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, at Paris Accor Arena in Paris, France, May 29, 2021. REUTERS/Christian Hartmann

Ublažavanja se odnose na rad prodavnica, kafića i restorana, koji više neće imati vremensko ograničenje za rad, ali ostaje pravilo da kupci u radnjama moraju imati oko sebe slobodnih 10 kvadratnih metara, prenijela je agencija STA.

Što se ugostiteljstva tiče, više nema ograničenja na četiri osobe po stolu, ali stolovi moraju biti odvojeni jedni od drugih najmanje tri metra.

Jedino ograničenje će imati noćni klubovi, koji su bili zatvoreni tokom pandemije, a sada će moći raditi od 17 sati do ponoći.

Gosti u noćnim klubovima će, međutim, morati da pokažu na ulazu Covid potvrde, kojima će dokazati da su revakcinisani, preležali koronavirus u prethodnih šest mjeseci ili imaju negativan test na koronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here