35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

U Čačku izgorjela fabrika naoružanja, eksplozije odjekivale cijelu noć

Veliki požar zahvatio je noćas oko jedan sat poslije ponoći fabriku nauružanja “Sloboda” u Čačku, a serije eksplozija odjekivale su ovim srbijanskim gradom sve do jutra.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je kako u seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji “Sloboda” nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih.

“Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na mjestu događaja su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda”, napisao je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Kako izvještavaju srbijanski mediji, požar se aktivirao u skladištu topovskih granata, da bi se proširio na ostale dijelove fabrike.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno rjeđe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave