15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Vlada TK: Dodatnih 65.000 za pomoć privrednicima kojima je bio zabranjen rad

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela odluku o preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2021. godinu, čime je nadomjestila nedostajućih 65.000 KM za podršku privrednim subjektima kojima je početkom ove godine bio zabranjen rad, imajući u vidu da prethodno planirana sredstva neće biti dovoljna da se u cijelosti omogući realizacija spomenute podrške.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Hamza Bešić kazao je na konferenciji za medije da je nakon provedenog Javnog poziva broj podnesenih aplikacija zahtijevao veća novčana sredstva od prvobitno planiranih 593.500 KM.

Osiguranjem dodatnih 65.000 KM Vlada TK je omogućila da se svim aplikantima refundira cjelokupan iznos poreza i doprinosa za uposlenike u privrednim društvima, kojima je zbog pandemije početkom ove godine bio zabranjen rad, naročito ugostiteljima.

– Na ovaj način očekujemo da svi aplikanti koji su prijavli na Javni poziv resornog ministarstva budu zadovoljni, te da se do kraja mjeseca izvrši uplata, odnosno refundacija troškova za plate za januar 2021. godine s ciljem kako bi se posljedice pandemije donekle sanirale – poručio je Bešić.

Ukupno je na Javni poziv apliciralo 418 aplikanata, od toga je 394 prema preliminarnoj listi ocijenjeno kao prijave s kompletnom dokumentacijom, dok su 24 prijave su nekompletne, a svi koji su nezadovoljni mogu uložiti prigovor.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,817FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave