Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeNekategoriziranoZašto bi trebalo da jedemo kruške?

Zašto bi trebalo da jedemo kruške?

Ako je neko voće nepravedno zapostavljeno, onda je to kruška. Ona je odlična namirnica za pankreas i jetru, pospješuju čišćenje i može da spriječi cirozu. Istraživanje američkih naučnika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu “Nutrition and Food Science”, otkriva da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.

– Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2 – navodi se u istraživanju.

Kruške su bogate flavonoidima i antioksidansima – štite organizam od starenja i brojnih zdravstvenih problema. Imaju u sebi mnogo vitamina i minerala.

Kruška je i odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona ubrzava metabolizam, a istovremeno produžuje osjećaj sitosti i smanjuje želju za grickalicama.Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera.

Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL holesterol.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments