BZK “Preporod” Srebrenik: Nani Fati priznanje za doprinos u borbi za ljudska prava

0

U povodu obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici Bošnjačka zajednice kulture “Preporod” , gradsko društvo Srebrenik danas je nani Fati Orlović uručilo priznanje za doprinos u borbi za ljudska prava.

Ovom prilikom nana Fata se zahvalila svim dobrim ljudima koji su sve vrijeme njene borbe za svoja prava bili uz nju i poručila svima da se bore za svoje a da tuđe poštuju. Ovakva priznanja joj puno znače i pokazatelj su da narod u BiH vjeruje u njenu borbu.

Što se tiče bespravno igrađene crkve koja je nedavno uklonjena iz njene avlije, nana Fata kaže da bi isto učinila i da je na tom mjestu bila džamija.

Program obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u organizaciji BZK “Preporod” srebrenik nastavlja se u četvrtak 09. jula za kada je uz referat i prigodan kulturni program najavljena i promocija knjige “Diskurs o bosanstvu” autora prof. dr. senadina Lavića.

Promocija će biti održana od 19:00 sati u prostorijama JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here