14.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Od danas se ukida roaming na Zapadnom Balkanu

Generalna sekretarica Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu najavila je da će od 1. jula u potpunosti biti ukinut roaming između šest zemalja Zapadnog Balkana.

Kako su objavili iz Međunarodnog vijeća za suradnju (RCC), cijeli će Zapadni Balkan (Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) biti jedna roaming zona u kojoj se za njene stanovnike neće naplaćivati dodatne roaming tarife.

Ljudi žele i trebaju biti u kontaktu na različite načine, a regija bez roaminga je jedan od načina da to ostvarimo.

“Kad su prije tri godine vođe Zapadnog Balkana dogovorili snižavanje cijena roaminga, nitko nije mogao zamisliti da će regija uskoro imati besplatan roaming. A evo nas, brojimo dane do besplatnog roaminga na Zapadnom Balkanu”, istaknula je glavna tajnica Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu u Podgorici.

Podsjetimo, nakon gotovo godinu dana pregovora, u aprilu 2019. godine predstavnici šest država Zapadnog Balkana, potpisali su sporazum kojim je dogovoreno postupno smanjenje cijene roaminga te njihovo potpuno ukidanje od 1. jula.

Kako su poručili iz Vijeća za regionalnu suradnju, sljedeći je korak ukidanje roaminga između Zapadnog Balkana i Europske unije.

Vijesti

Za vikend vrhunac toplotnog vala: A u nedjelju stiže hladna fronta na Balkan

Pritok vruće zračne mase s juga podigao je temperature u regiji do iznimno visokih vrijednosti koje na jugu regije dosežu a ponegdje i prelaze prosječnu...

Dodik prije sjednice NSRS-a: Dogovorena je smjena Ćamila Durakovića

Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH i lider SNSD, neposredno pred početak Posebne sjednice NSRS rekao je da je visoki predstavnik prekršio zakone, Ustav i Dejtonski...

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirene su četiri novozaražene osobe korona virusom, a testirano je 150 uzoraka. Tri novozaražene osobe su iz...

Stay Connected

21,988FansLike
2,879FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave