14.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Prvog dana Marša mira Crveni križ TK imao 450 intervencija

Učesnici Marša mira 2021 Nezuk – Potočari, stigli su u kamp Liplje kod Zvornika, a odakle ujutro nastavljaju prema Mravinjcima kod Konjević Polja. 

Prema izvještaju iz Crvenog križa Tuzlasnkog kantona, ljekari, medicinski tehničari i volonteri tokom prvog dana imali su 450 intervencija. 

– Intervencije su se odnosile na pružanje prve pomoći i transport pacijenata – izjavio je dr. Almir Jagodić.

Tri pacijenta su transportovana u Dom zdravlja Kalesija zbog gubljenja svijesti koje je nastupilo kao posljedica sunčanice, dok je jedan pacijent testiran antigenski na virus COVID-19, a rezultat je bio negativan. 

Pred učesnicima je sutra još jedna trasa od 30 kilometara, preko planine Udrč po veoma, kako najavljuju meterolozi, visokim temperaturama.

Ljekari Crvenog križa Tuzlanskog kantona apeluju na učesnike da piju dovoljno tekućine, kreću se po obilježenim stazama, koriste samo flaširanu vodu i odmaraju kako ne bi došlo do toplinskih udara i povreda. 

Vijesti

Za vikend vrhunac toplotnog vala: A u nedjelju stiže hladna fronta na Balkan

Pritok vruće zračne mase s juga podigao je temperature u regiji do iznimno visokih vrijednosti koje na jugu regije dosežu a ponegdje i prelaze prosječnu...

Dodik prije sjednice NSRS-a: Dogovorena je smjena Ćamila Durakovića

Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH i lider SNSD, neposredno pred početak Posebne sjednice NSRS rekao je da je visoki predstavnik prekršio zakone, Ustav i Dejtonski...

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirene su četiri novozaražene osobe korona virusom, a testirano je 150 uzoraka. Tri novozaražene osobe su iz...

Stay Connected

21,988FansLike
2,879FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave