14.3 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

SAD istražuje misteriozne zdravstvene probleme diplomata u Beču

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pokrenule su istragu o misterioznim zdravstvenim problemima američkih diplomata u glavnom gradu Austrije Beču, javlja Anadolu Agency (AA).

Resorne američke vlasti saopćile su da istražuju više od 20 slučajeva koji su zabilježeni u Beču, a koji navodno dosta sliče simptomima koje su 2016. i 2017. godine prijavili američki diplomati na Kubi.

U istragu su uključeni američki State Department, Pentagon i Centralna obavještajna agencija (CIA).

State Department je potvrdio vijest o pokrenutoj istrazi, ali nije otkrio detalje u vezi sa zdravstvenim problemima diplomata u ambasadi Beču.

Predmet istrage su uzroci zdravstvenih problema diplomata, a neki medijski izvori tvrde da je moguće da se radi o napadima mikrotalasnim ili radio talasnim tehnologijama.

Vijest o registriranim zdravstvenim problemima američkih diplomata u Beču prvi je u petak objavio list “The New Yorker“.

federalna.ba / AA

Vijesti

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Broj žrtava poplava u Kini porastao na 33, kiša i dalje pada

Broj žrtava velikih poplava u centralnoj kineskoj provinciji Henan povećan je na 33, a osam osoba je nestalo, saopćile su danas lokalne službe za...

Počinje nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Danas će početi nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju na kojem je apsolutni favorit selekcija Španije. Španci će otvoriti turnir današnjim mečom...

Stay Connected

21,988FansLike
2,866FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave