27.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Specijalci Žandarmerije uhapsili trojicu inspektora zbog pomaganja ubici s interpolove potjernice

Osumnjičeni M.B. iz Cetinja i policajac M.M. iz Banje Luke uhapšeni su jučer u Banjoj Luci, saopšteno je iz MUP-a RS.

U nastavku akcije sinoć su uhapšena i još dva policajca MUP-a RS, P.V. i G.R.

Mediji pišu da je uhapšen Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana. On je je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo teško ubistvo.

M.M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS učinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Uhapšeni policajci navodno su inspektori u Odjeljenju za opšti kriminalitet UKP.

-Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glock sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela – navode iz MUP-a RS.

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banja Luka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banje Luke privedena još dva policijska službenika P.V. i G.R..

-Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana – kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a RS.

Vijesti

Od danas se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

U Službenom glasniku BiH jučer su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Prema ranijem pojašnjenju iz OHR, taj zakon će...

Vozača autobusa smrti priveli su 2017. zbog dvije torbe pune droge u bunkeru

Kosovskiportal  Reporteri.net navodi da je vozač autobusa smrti D. L. (52) prije četiri godine bio uhapšen pod sumnjom da je krijumčario drogu. Tada je 52-godišnjak D. L. bio...

Doris Pack: Ne treba posvećivati previše pozornosti Dodikovim prijetnjama

Milorad Dodik nije iznad zakona, nije nitko i nadam se da će sud poštovati taj princip, kazala je za Radio Slobodna Europa (RSE) Doris...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave