Četvrtak, 20 Januara, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKUpute za vozače povodom 26. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice

Upute za vozače povodom 26. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice

Povodom 26. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Caparde, Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Konjević Polje-Milići i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Kretanje teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 tone zabranjeno je na istim pravcima u nedjelju 11.07., dok je na dionici Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac zabrana na snazi danas, od 12 do 22 sata.

Iz Sarajeva su jutros krenuli maratonci i biciklisti i kreću se preko Olova, Kladnja, Vlasenice i dalje prema Srebrenici. Trenutno su na teritoriji opštine Olovo. U 10 sati iz Sarajeva su prema Potočarima krenuli i motociklisti. Molimo vozače da budu oprezni u trenutku prolaska.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi u tunelu Ivan (Tarčin-Konjic) privremeno su obustavljeni i nastavljaju se u ponedjeljak 12.07.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na put krećite odmorni, a tokom dužih putovanja pravite češće pauze.

Na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Gorica, Osoje, Prisika i Kamensko pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na GP Doljani nema dužih čekanja, ali je u međuprostoru (na ulazu u Hrvatsku) duga kolona vozila. Povremeno duge kolone vozila formiraju se i na oba granična prelaza kod Neuma. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, informišu iz BIHAMK-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments