7.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 26 Septembra, 2021

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i dosad) ili nekim drugim prijevoznim sredstvom.

Njemačka savezna vlada pokušat će učiniti sve kako bi od 1. avgusta “uvela zahtjev za jedinstvenim testom”, javlja Passauer Neue Presse.

O toj je temi u utorak navečer govorio i premijer Bavarske Markus Söder (CSU) u ARD-ovoj emisiji “Tagesthemen”. Söder je rekao kako će u poslijepodnevnim satima u utorak dobio potvrdu o toj mjeri koja počinje od 1. avgusta

– Pravilo je relativno jednostavno, svima koji se vraćaju potreban je test na koronavirus bez obzira dolaze li automobilom, vlakom ili avionom – rekao je Söder.

Trenutačno se test odnosi samo na ljude koji u Njemačku dolaze zrakoplovom. Söder je rekao kako je prvotno planirani datum za regulaciju ulaska od 11. septembra “bio šala”.

– Savezne države su izvršile pritisak jer im je trebala pouzdana osnova za ulazak putnika – rekao je Söder.

Söder nije izričito komentirao kako će se ubuduće postupati s cijepljenima i ljudima koji su preboljeli koronu.

Savezni ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU) rekao je u srijedu za “Bild” kako oni koji su cijepljeni ili preboljeli koronu, naravno, ne trebaju testove.

Seehofer i Söder rekli su da bi se kontrole trebale provoditi pojedinačno u pojedinom prometu. Nitko ne želi stacionarne granične kontrole – rekao je Söder.

Vezano uz korona mjere za ulazak u Njemačku, od srijede će se primijeniti manja promjena zahtjeva za karantenom. Svatko tko dođe iz područja s zaraznijim inačicama virusa, može ranije prekinuti obaveznu 14-dnevnu karantenu negativnim testom ako je regija tokom karantene degradirana u rizično područje ili područje visoke incidencije s velikim brojem zaraza, javljaju njemački mediji.

Institut Robert Koch (RKI) objavljuje na internetu koje regije savezna vlada proglašava područjima visokog rizika, visoke incidencije ili varijanti virusa sa zahtjevima za testove i karantenu.

Vijesti

Tablete za liječenje korone mogle bi biti dostupne za nekoliko mjeseci

Najmanje tri obećavajuća antivirusna lijeka koja bi mogla spriječiti simptome i ograničiti prijenos Covid-19 nalaze se u kliničkim ispitivanjima. Stručnjaci smatraju da najviše obećava lijek...

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe