16.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Vozača autobusa smrti priveli su 2017. zbog dvije torbe pune droge u bunkeru

Kosovskiportal  Reporteri.net navodi da je vozač autobusa smrti D. L. (52) prije četiri godine bio uhapšen pod sumnjom da je krijumčario drogu.

Tada je 52-godišnjak D. L. bio uhapšen zajedno s još dvije druge osobe, E.B i E.M u autobusu na liniji Kosovo-Njemačka, registarskih tablica 07 183 CE, prenosi ovaj portal.

Portal navodi da je D. L. priveden 2017, godine od strane granične policije Albanije, u saradnji s policijom Skadra, pri čemu je zaplijenjeno 20 kg kanabisa.

Policija je zatražila od putnika da izađu iz autobusa i uzmu svoju prtljagu da bi na kraju utvrdili da su dvije torbe u kojima je bio kanabis bile ‘bez vlasnika‘.

Međutim, portal ne navodi kako je ta priča završila, ali čini se da je nesretni vozač prošao bez ikakvih sankcija.

Podsjetimo, vozač D. L. (52) se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Kosovski autobus je slijetio s autoceste A3 Zagreb – Lipovac.

Poginulo je deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno.

Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa.

Vijesti

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima umjesto potpisa građana stoji oznaka “XX”, čije značenje je...

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe