7.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 26 Septembra, 2021

Auto kros utrke u Srebreniku dobile svoje pobjednike

Na lokalitetu Špionice u Srebreniku danas su održane finalne, posljednje za ovu godinu auto moto kros utrke za kup “Srebrenik 2021”.

Organizator, sportski autoklub “Autokros” Srebrenik ugostio je oko četrdeset najhrabrijih i najbržih auto kros vozača iz Bijeljine, Brčkog, Ugljevika, Pelagićeva, Odžaka, a svoje vozačko umijeće pokazali su i dokazali i vozači iz našeg grada. U finalnoj utrci u I klasi (do 1400cu) prvo mjesto osvojio je Luka Todorović, drugo Spasoje Živanović, na trećem je Srećko Mitrović.

U II klasi (do 1800 cu), prvo mjesto zauzeo je Dejan Tešić, drugo Savo Stevanović, a treće Branimir Stajić.

U finalnoj utrci vozila preko 1800 kubika prvo mjesto je zauzeo Samed Pedljić, drugo Milan Radovanović, dok je na trećem mjestu Spasoje Živanović.

Najbržim vozačima koji su svoje sposobnosti pokazali na posebno pripremljenoj kružnoj stazi, uručeni su pehari, diplome i novčane nagrade. Ovaj atraktivni sportski događaj protekao je u fer i korektnoj atmosferi, koju je upotpunio i oficijelni voditelj, inače dobar poznavalac strogih pravila ovog takmičenja Mladen Jerković iz Pelagićeva.

Predsjednik sportskog autokluba “Autokros” Srebrenik Salko Pedljić izrazio je zadovoljstvo, prije svega zbog činjenice da ova vrsta sporta polako zauzima svoje mjesto na ovim prostorima, ali atmosferom koja je vladala među takmičarima i publikom koja je doživjela poseban spektakl.

Vijesti

Tablete za liječenje korone mogle bi biti dostupne za nekoliko mjeseci

Najmanje tri obećavajuća antivirusna lijeka koja bi mogla spriječiti simptome i ograničiti prijenos Covid-19 nalaze se u kliničkim ispitivanjima. Stručnjaci smatraju da najviše obećava lijek...

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe