11.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Delegacija Vlade TK posjetila Srebrenik

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Kadrijom Hodžićem, boravila je danas u službenoj posjeti Gradu Srebreniku.

Na sastanku sa Gradonačelnikom Nihadom Omerovićem i njegovim saradnicima razgovarano je o projektima koji će poboljšati snadbjevanje vodom građana ove lokalne zajednice, projektima iz oblasti prostornog uređenja te razvoju poslovne zone Brezje, a jedna od tema bila je i izgradnja brze ceste Tuzla – Orašje, koja bi velikim dijelom prolazila kroz Srebrenik.

– Grad Srebrenik je u središtu ravnomjernog razvoja TK, koji ova Vlada zagovara i u čije ime smo u ovoj godini predvidjeli transfere od 1.340.000 KM. To znači kapitalni izdaci, vodni doprinosi, transferi za putunu, kanalizacionu, vodnu infrastrukturu, za dogradnju Suda u Srebreniku, zatim za socijalna stanovanja i jedan čitav niz infrastrukturnih projekata – ističe Kadrija Hodžić, premijer TK.

Posebna pažnja bit će posvećena putnoj infrastrkturi, najavljuje premijer Hodžić. razgovarano je o prekategorizaciji nekoliko lokalnih putnih pravaca u regionalne.

– Zatim, govorimo o vrlo važnom projektu autoceste Tuzla – Brčko- Orašje, gdje značajan dio trase prolazi kroz Srebrrenik i ovo je bila prilika da počnemo razgovore oko toga gdje bi ta trasa bila locirana. Jako nam je bitno da na ovom putu razvijemo Tuzlu, Srebrenik, Gradačac i Brčko.

Važna tema je i mogućnost poboljšanja vodosnadbjevanja, budući da trećina građana ove loklane zajednice ima problema sa gradskim vodosnadbjevanjem. Vlada TK u rješevanju ovog problema dat će značajnu podršku.

– Mi smo u sklopu sastanka delegirali pet važnih tema. Problem vodosnadbjevanja, problematiku realiziranja projekata iz oblasti prostornog uređenja, problematiku stavljanja u fuknciju iskorištenja kapaciteta poslovne zone Brezje, kao najvažnijeg poslovnog agregata Srebrenika i najbitnije pitanje je utvrđivanje trase brze ceste Tuzla – Orašje – kazao je Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika.

Delegacije su obišle i lokalitet Okresanica na Majevici gdje je u toku gradnja sportsko rekreativnog centra, koji će uz Starii grad Srebrenik biti jedan od prepoznatljivijih turističkih sadržaja u Srebreniku.

Vijesti

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima umjesto potpisa građana stoji oznaka “XX”, čije značenje je...

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe