11.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Dva požara u brdima između Novog Travnika i Bugojna, šire se velikom brzinom

Požar koji se pojavio u nedjelju ujutro na lokalitetu Crni vrhovi između Bugojna i Novog Travnika izmakao je kontroli, a u toku noći došlo je do otvorenog plamena.

Na terenu se nalaze desetine pripadnika šumarije Bugojno i Novi Travnik, koji svim raspoloživim sredstvima i opremom pokušavaju ugasiti vatru koja se nekontrolisano proširila na veće područje.

Upravnik Šumarije Bugojno Asaf Hadžibegović je kazao da su aktivna dva požara te da su sinoć i jutros na terenu sve raspoložive ekipe koje pokušavaju ugasiti otvoreni plamen na širem lokalitetu područja između Novog Travnika i Bugojna.

“Imamo aktivna dva požara, a sve je izglednije da su požar izazvali nesavjesni ljudi. Dešava se da ugasimo na jednom dijelu, pomjerimo se dalje nekoliko stotina metara i imamo novi požar. Očigledno je da neko podmeće požare, određeni nesavjesni ljudi, ali o tome ćemo poslije”, kazao je Hadžibegović.

Dodao je da su rano jutros na teren izašle nove ekipe s cisternama te da je područje požara pristupačno da se može doći i s vozilima s vodom.

“Za sada nema ugroženih kuća, što je najbitnije. Veliku podršku imamo i od Vatrogasne jedinice Bugojno, koja nadljudskim naporima s nama gasi požare koje mi ne možemo stići lokalizovati”, zaključio je Hadžibegović za Klix.ba.

Prema informacijama mještana, najbliži plamen od kuća je udaljen nešto više od dva kilometra, a o svemu je upoznato i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Vijesti

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima umjesto potpisa građana stoji oznaka “XX”, čije značenje je...

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe