11.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Gradi se restoran na Okresanici

Radovi na  izgradnji restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na planini Majevici već su u poodmakloj fazi. 
Izgradnja objekta restorana sa pratećim sadržajima nastavak je kontinuiranih aktivnosti i ulaganja Turističke zajednice i Gradske uprave Srebrenik u infrastrukturu na prostoru bivših baraka na lokalitetu Okresanica, mjestu koje bi uskoro trebalo postati atraktivna turistička destinacija i poveznica svih turističkih mikrolokacija na ovom dijelu Majevice.

Vrijednost ugovorenih radova je 107.000 KM, izvođač je firma Sevgrad Gradačac, a projekat je podržala i Turistička zajednica TK. Nakon završetka objekta, Turistička zajednica će raspisati javni poziv za upravljanje restoranom.


– Izgradnjom restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativno centra ušli smo u drugu fazu cjelokupnog projekta izgradnje sportsko-rekreativnog centra na Majevici. Do sada smo uradili značajan posao – uređen je i ograđen kompletan prostor, završeni su potrebne instalacije i osnovna infrastruktura, rasvjeta, videonadzor, pripremjen teren za igrališta, a pored objekta restorana u narednom periodu planirana je i izgradnja sportsko poligona, dječije igraonice i ostali sportsko-rekreativni sadržaji – naveo je Mato Jurić, direktor Turističke zajednice Srebrenik.

Nakon završetka radova na objektu restorana i pratećih sadržaja, sportsko-rekreativni centar na Majevici uskoro bi trebalo i otvoriti svoja  vrata građanima Srebrenika i okoline, domaćim  i stranim turistima i ljubiteljima prirode.

Vijesti

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Albanija izglasala prvu vladu kojom dominiraju žene: Evo ko su nove ministrice

Nakon održanih izbora krajem aprila i pobjede Socijalističke partije na čelu s Edijem Ramom, uslijedilo je nekoliko mjeseci sastavljanja Vlade. Priča je završila uspostavom i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe