11.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Gužve na graničnim prelazima

Frekvencija vozila je pojačana na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas i sutra u vremenu od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Doljani pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gabela Polje, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na GP Ivanica kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Vijesti

BiH / Za danas upaljen meteoalarm: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do četvrtka

Skoro za cijelo područje Bosne i Hercegovine danas je, zbog očekivanog grmljavinskog nevremena, upaljen žuti meteoalarm. Meteoalarm nije upaljen za područja Mostara, Livna, Trebinja i Prijedora. Jutros...

ZAVRŠILA SEZONA: Bez prethodne najave Hrvatska uvela strože mjere na granici

Prema informacijama Dnevnog lista koje su dobili od više građana iz BiH koji su ovog vikenda pokušali ući u Hrvatsku doznaje se kako je...

Cijene se otele kontroli, evo šta poskupljuje

Unazad godinu dana u BiH su značajno poskupile sve životne namirnice, neke i za više od 50 posto, dok su primanja penzionerske i radničke populacije...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe