14.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Masovna vakcinacija u Domu zdravlja u Srebreniku

Već nekoliko dana Dom zdravlja Srebrenik sprovodi masovnu akciju vakcinisanja i revakcinisanja protiv virusa COVID -19 . Cijeli proces je prilično dobro organizovan, bez dužih čekanja i bez potrebne najave, a odziv građana je zadovoljavajući.

Do sada je u ovoj ustanovi vakcinasono preko 4 200 osoba, dok nema podataka koliko je građana Srebrenika vakcinisano u drugim ustanovama u BIH i okruženju.

Vakcinacija se vrši vakcinama proizvođača AstraZeneca koje su za sada i jedine dostupne u domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona.

Iako su mišljenja građana  podijeljena, ipak većina je onih koji smatraju da je vakcina potrebna i korisna, naročito oni koji su već prebolovali ovu bolest i imali su težu kliničku sliku.

U periodu od početka pandemije virusa COVID-19, na području grada Srebrenika zabilježeno je skoro hiljadu slučajeva oboljelih, a trenutna epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, s obzirom da su u posljednja dva mjeseca zabilježena samo 2 slučaja zaraze koronavirusom i to sa blažim kliničkim slikama.

U Domu zdravlja Srebrenik i u narednom periodu planiraju nastaviti sa akcijom masovnog vakcinisanja, uz jednostavne procedure i pozivaju sve građane starije od 18 godina da iskoriste mogućnost imunizacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Vijesti

BiH / Za danas upaljen meteoalarm: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do četvrtka

Skoro za cijelo područje Bosne i Hercegovine danas je, zbog očekivanog grmljavinskog nevremena, upaljen žuti meteoalarm. Meteoalarm nije upaljen za područja Mostara, Livna, Trebinja i Prijedora. Jutros...

ZAVRŠILA SEZONA: Bez prethodne najave Hrvatska uvela strože mjere na granici

Prema informacijama Dnevnog lista koje su dobili od više građana iz BiH koji su ovog vikenda pokušali ući u Hrvatsku doznaje se kako je...

Cijene se otele kontroli, evo šta poskupljuje

Unazad godinu dana u BiH su značajno poskupile sve životne namirnice, neke i za više od 50 posto, dok su primanja penzionerske i radničke populacije...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe